Brandhæmmende Maling

Nordfyns Farvecenter sælger brandhæmmende maling. Som navnet antyder, så hæmmer denne type maling udbredelsen af en brand samtidig med, at den nedsætter varmepåvirkning af underlaget. Det kan være altafgørende i tilfælde af brand. Det kan redde liv – og det kan redde bygningen, som kan holde stand, indtil brandvæsenet når frem. Hvis uheldet er ude, kan brandhæmmende maling være din og din bygnings redning.

Når det handler om sikkerhed, er maling med brandhæmmende effekt en vigtig løsning, som du skal kende. Den giver en særlig overflade, der hindrer brandudbredelse betydeligt. Og med brug af malingen er det muligt at anvende træ på steder, hvor det ikke tidligere har været lovligt af brandhensyn – det kan betyde nye løsninger på design og udseende.

Også i forbindelse med udstilling og lignende giver brandhæmmende maling mulighed for at få rum godkendt af den lokale brandmyndighed. Hav det i tankerne, når du taler med den lokale brandmyndighed om godkendelse af din næste udstilling eller offentlige reception. Med denne form for maling kan du få mulighed for at stille plancher eller andet op, som du tidligere har fået nej til. Det er en nem og billig løsning, som giver sikkerhed til gæster og nye muligheder til dig! Kend derfor mulighederne for anvendelse af brandhæmmende maling!

Anvendelse af brandhæmmende maling

Malingen anvendes typisk på bærende konstruktioner og på træunderlag. Brandhæmmende maling på de bærende konstruktioner sikre bæreevnen under en brand, så konstruktionen/bygningen ikke styrter sammen. Brandhæmmende maling på træunderlaget hindrer brandudbredelse og anvendes derfor for eksempel i bevaringsværdige bygninger. Det er også muligt at sikre opgange med sådan en maling. Det betyder større sikkerhed til beboerne i tilfælde af brand.

Certifikat i brug af brandhæmmende maling udstedt til Malermester Bjarne Toft HansenBrandhæmmende maling er ikke hokuspokus. Det er blot et spørgsmål om forskning og udvikling – og det er et innovativt produkt, der kan redde liv og bygninger. Denne type maling har en helt særlig kemisk sammensætning, som gør, at malingen ved høj temperatur (under brand) skummer op i et centimeter tykt lag. Skumlaget betyder, at tilgangen af ilt mindskes til det underliggende lag og udbredelse af branden reduceres.

Det kræver viden at anvende malingen korrekt. Kontakt derfor Nordfyns Farvecenter, så får vi en snak om dine behov og ønsker til brandhæmning. Malermester Bjarne Toft Hansen har selvfølgelig den korrekte uddannelse og certifikat til brug af brandhæmmende maling, så vi kan vejlede dig til korrekte løsninger, der opfylder lovkrav til maling med brandhæmmende maling.